Att laga mat åt många

Att laga mat åt många

Jag tror att huvudingrediensen i catering är LOGISTIK. Väldigt mycket handlar om att kunna planera i god tid och producera på ett effektivt sätt utan att produkternas kvalitet påverkas. För att inte behöva gå upp klockan 3 på morgonen och koka, steka och baka till förmiddagens beställningar så jobbar vi med råvaror och recept som med rätt teknik kan förberedas dagen innan, ja förberedelserna startar ofta ännu tidigare.

Idag när jag kom ut för att hämta min morgonkopp av kaffe så förberedde kallskänken jättefina små desserter. Ett mycket bra tips på något du kan bjuda dina gäster på där du kan laga maten i förväg. Det ser väldigt gott ut. Hjortroncrème i botten, vit chokladcrème och högst upp syrliga röda vinbär med färsk mynta.

Det är bra att tänka på att plasta ordentligt så att inte chokladen/pannacottan/moussen eller vad du nu har lagat tar smak av något annat som finns i kylskåpet. Om du ska laga mat själv hemma till din fest så vet jag av egen erfarenhet att kylskåpet brukar vara en trång sektor. Därför kan det vara bra att förbereda vissa rätter som du kan frysa in och ta ut och garnera samma dag som gästerna ska komma. Jag ska fundera på några recept som jag ska dela med mig av lite längre fram.

 Ha en bra dag!

Tags:
,