Blir du vad du äter?

Blir du vad du äter?

Jag har glömt att rapportera hur det har gått med Dukandieten. Jag påbörjade dieten den 4 juli 2012 för att bli av med lite för många goda middagar som fastnat. Det gör ju lätt det i den här branschen… Dieten innebär att jag har tagit bort kolhydrater och fett i min kost och istället ätit massor av protein. Ett kilo per vecka försvann och när 16 kilo var borta så gick jag in i tredje fasen av Dukandieten som innebär att jag började äta ”som vanligt” men med måtta och eftertanke. Eventuella utsvävningar sätter sig nämligen direkt runt magen. Viktnedgången stannade då av och det var jag nöjd med. Jag äter och dricker nu det jag vill, men har en helt ny livsstil och gör medvetna val hela tiden.

Idag var jag ute och promenerade med min nya arbetskamrat Lotta. Förvånat konstaterade jag att björken har ju slagit ut! Då ska ni veta att den aldrig har kunnat göra det i smyg utan att jag märkt det. Aldrig någonsin! Jag har nämligen i princip varit instängd i 3 veckor varje vår med svår allergi och rinnande ögon och näsa. Jag tog ett djupt andetag och kände efter, men nej, inga tendenser till allergi. Konstigt. Googlade direkt när jag kom tillbaka till jobbet på gluten och björkpollen och får då träff på bloggar där andra blivit av med sin allergi efter att ha slutat äta gluten (vilket jag gjort eftersom mjölprodukter är uteslutet i Dukandieten). Jag måste bara forska vidare i detta. Är det så att det vi äter har så enormt stor påverkan på vår hälsa att jag kan bli av med min pollenallergi så ”enkelt”? Någon med liknande erfarenheter?

Tags:
, ,