Vem har alltid högkonjunktur?

Vem har alltid högkonjunktur?

Jag har funderat över om det finns några branscher som inte påverkas särskilt mycket av konjunktursvängningar och har kommit på att advokatbyråer måste vara en. I dåliga tider, ja då behövs advokater. I bra tider, ja då behöver man också juristhjälp, kanske ännu mera! Och hur är det med vår bransch? Ja mat, ja det måste vi ju ha. Även om en lågkonjunktur eller lugn period ändrar köpbeteendet en aning hos kunderna så är det ju så att äta bör man. Det går från påkostade, stora fester till enklare möten med smörgås och kaffe kanske. Men visst finns det möjligheter också i det!

Varje gång jag kör genom delar av staden som jag inte besöker så ofta slås jag av hur mycket det byggs i Stockholm. Det är härligt att det poppar upp nya restauranger och hotell överallt. Man får hoppas bara att det verkligen finns ett kundunderlag för alla dessa aktörer. Det gynnar såklart konkurrensen när man får duktiga aktörer som sticker upp och utmanar. Kunden vinner men också vi som är i branschen, vi måste utveckla oss och utmana oss själva att leverera bra produkter och tjänster.

Januari/februari är vanligtvis en ganska lugn period i cateringbranschen, då ägnar vi oss åt förberedelser och påfyllning av inspiration och energi. Igår åkte Calle och Urban från kontoret till New York där de ska träffa en av stadens mest välrenommerade cateringfirmor för att få idéer och inspiration till utveckling för Elwing & Co. under året som kommer. Ser med förväntan fram emot första rapporten därifrån!

 

Tags: