Helg och mat

Helg och mat

Det är sant att det många gånger tar tid att laga mat. När helgen kommer finns det oftast mera tid att samlas i köket och laga spännande och goda rätter. Vi har sällan gäster på fredagarna, då är alla ofta så trötta och behöver landa i sin egen soffa och ta det lugnt. Lördagarna brukar innebära matlagning på lite högre nivå och på söndagarna passar vi på att planera ialla fall några dagar inför kommande vecka.

I söndags kokade jag en spännande indiskinspirerad currygryta som faktiskt blev förvånande god (jag hänvisar då till min okunskap inom indisk matlagning). Barnen tog en extra portion och det är ett gott betyg i vårt hus ialla fall. Eftersom det fanns lediga plattor gjorde jag samtidigt en Coq au vin som sedan fick stå och bli ännu godare tills den serverades som en vardagsmiddag.

Precis som på jobbet kan man skapa sig andrum i veckorna genom att förbereda maten eller matlagningen på ett effektivt sätt. Men idag är det fredag och dags att laga något snabbt och gott. Lite musslor till förrätt?… sedan en grillad entrecote med riktig bearnaissås kanske?

 

Ha en fin helg!

 

 

Tags:
,